Skip to content

Corporate

Bredata: waarom en hoe in Breda?

Digitalisering en ‘smart city’: termen die je steeds vaker ziet en hoort. Wat betekenen ze precies, waarom is Breda er zo actief mee bezig en wat hebben inwoners, ondernemers, studenten en bezoekers eraan? Breda heeft hier met de stad een visie (Masterplan) op gemaakt, zodat initiatieven elkaar kunnen versterken. Om slimme combinaties te maken, kennis te delen en snel en efficiënt te werken aan het realiseren van Bredase ambities. Om zo samen de stad grenzelozer, gastvrijer en groener te maken.

Daar doen we het voor: bijdragen aan de kwaliteit van leven in Breda. Een stad met een top-of-the-bill digitale infrastructuur waar tegelijkertijd ruimte is voor rust en voor dynamische interactie en waar we samen werken en elkaar ontmoeten. In 2030 excelleert Breda als stad met optimale digitale mogelijkheden waar de menselijke maat voorop staat.

Om dat te bereiken hebben we vier belangrijke elementen nodig:

Hardware

Een hoogwaardige, razendsnelle digitale infrastructuur ‘hardware’ (Connectiviteit).

Software

Slimme digitale toepassingen en diensten ‘software’ (Innovatie).

Mindware

En de mensen zelf die ermee werken en er profijt van hebben. Zij moeten voorbereid zijn en keuzes kunnen maken om in balans on- en offline te genieten van het leven: ‘mindware’ (Balans).

Orgware

Gestroomlijnde organisatie en processen -onder meer voor ontsluiten en beveiligen van data- ‘orgware’ (Uitwisseling).

Play Video

Digitalisering - de 4 'wares'

In 2030 excelleert Breda als stad waar ook bij digitalisering de menselijke maat de doorslag geeft. Digitalisering draagt bij aan de kwaliteit van leven in Breda. Een stad met een top-of-the-bill digitale infrastructuur waar tegelijkertijd ruimte is voor rust, real live ontmoetingen en interactie. Deze strategie kan worden verdeeld langs vier complementaire lijnen (randvoorwaarden).

Hardware

Een hoogwaardige, razendsnelle digitale infrastructuur (hardware) is de meest basale en cruciale randvoorwaarde. Hierdoor ontstaat connectiviteit, oftewel de mogelijkheid voor verschillende computers en randapparatuur om programma`s en data gezamenlijk te gebruiken.

Meer over Smart City Breda

Hieronder vind je een selectie van de laatste projecten

Breda, smart city

Breda, the place to be

The week of the future

Breda brings it together

Masterplan bredata

Meer informatie over onze digitale ambities?